Hartig gevulde croassanten en triangels

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Hartig gevulde croassanten en triangels

Hartig gevulde croassanten en triangels

520 gram meel
20 gram gist
1 tl zout (wie wil kan meer nemen)
1 tl honing
1 volle el yoghurt 10%
1 el olie
1 ei en 1 eiwit
100ml  water
70 ml melk
2 el tijm gedroogd
Extra voor het invetten van de plakken deeg
Roomboter
Voor de vulling van van de triangels..
Spinazie gekookt en goed uitgedrukt
Feta kaas
Chilisaus
Geraspte edammer kaas
Voor de afwerking
Los geklopt eigeel
Oude pittige kaas
Vulling voor de croassanten
Chilisaus
Gedroogde tomaten/ olijven tapenade
Geraspte kaas
Voor de afwerking
Los geklopt ei
Oude pittige kaas
Roer allen ingrediënten door door elkaar
Kneed de deeg 5 minuten
De deeg zal plakkerig zijn en je kunt best wat meel nog aan toevoegen
Maar de deeg mag niet droog worden…
Verdeel de deeg na het kneden in 8 bolletjes
Rol ieder bolletje uit tot een dunne plak deeg van ongeveer 3/4 cm dik
Bestrijk ieder plak met een klein beetje roomboter
Doe daarna de vulling op verdelen..dit niet te dik ..zie foto.
maak stapels van vier plakken op elkaar ..
de laatste plak wordt niet ingevet…
druk deze met je handen voorzichtig iets plat tot een grote ronde taart en snijd daar je punten uit..
Voor verdere werkwijze kun ke na de fotos op de pagina kijken..
laat het baksel 1 uur rijzen onder folie..
Bakken…
In de voorverwarmde oven ,de eerste 5 minuten op 250 graden en dan op 220 graden
ongeveer 15 minuten verder bakken tot ze een mooie bruin kleur hebben..
[Totaal: 6   Gemiddelde:  4.2/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!