Ghee

Preparation time
10 mins
Cooking time
70 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Ghee

 

Benodigdheden

1 pan

1 zeef of gaasdoek

 

1200 gr roomboter

 

 

Smelt de roomboter in een hoge pan en breng het langzaam aan de kook…

Hoe rustiger het kookt des beter komt het schuim bovenop drijven

Roeren hoeft niet als de temperatuur laag is…

Blijf de boter koken tot de schuim een geelachtige kleur krijgt…

Dit kan langer als een uur duren .

Nu duw je wat van geelachtige schuim aan de kant…

Als de boter een mooie goudachtige kleur heeft ,

En je kunt de bodem van de pan doorheen zien is de ghee bijna klaar…

Schep voorzichtig dat gele schuim eraf… dit gaat heel makkelijk als je het langzaam kookt…

De meeste melkbestanddelen liggen dan op de bodem van de pan en hebben een bruine kleur.

Zorg dat je 2 steriele glazen met deksel gereed hebt staan..

Je kunt met een heel fijn zeef of een gaasdoek nu de ghee in de potjes vullen…

Sluit de potjes direct en laat ze afkoelen … nu kun je de ghee echt wel 1 jaar bewaren zo niet nog veel langer..

Je kunt de ghee gewoon op kamertemperatuur bewaren …

Probeer ook eens ghee met kurkuma of kaneel

De geur van de ghee doet mij denken aan nootjes …

van 1200 gr roomboter heb ik

Ongeveer 1100 gr ghee gekregen ..

De roomboter heb ik van te voren gemaakt van room..

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.6]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!