Gevulde ronde courgettes

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
2 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Gevulde ronde courgettes

 

Voor 2 personen

2 mooie ronde courgettes..

250 gr kalfsgehakt ..

Zout ..

Peper..

Komijn..

Olijfolie.,

Verhit de olie en bak het gehakt

rul en bruin..

 

Maak de saus:

4 tomaten ..

1 el tomatenpuree..

1 el  paprika ajvar

1/2 tl paprikapoeder.,

1/2 tl gemalen korianderzaad..

1 tl  gedroogde basilicum..

1 tl. gedroogde  oregano..

3 el olijfolie..

2 teentjes knoflook..

1 ui ..

Was en snijd de tomaten in grove stukken  ..

De ui en knoflook grof hakken .,

Bak dit aan in olijfolie..

Die de specerijen en de kruiden erbij..

Laat dit opkoken en vul het op met 1/2 liter water..

Laat het verder 15 minuten verder koken en giet het in  de blender..

Blend alles tot een fijne saus..

Giet het mengsel terug in de pan..

 

Neem wat saus en doe deze bij het gehakt.. roer het om ..

Spoel de courgettes goed af onder de kraan..

Snijd de bovenkant van de courgettes ruim af en leg deze even aan de kant..

Verwijder met een lepel de zaden en  dradig vezel ..

Vul de courgettes met het gehakt .. en zet het kapje erop..

Zet nu de courgettes in de tomatensaus ..

Laat deze op een heel  laag vuur

garen..

Zo blijft het vruchtvlees stevig en mooi van kleur..

serveer er rijst erbij..

 

 

 

 

 

[Totaal: 11   Gemiddelde:  2.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!