- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 9 May 2019
Voor 2 personen
2 mooie ronde courgettes..
250 gr kalfsgehakt ..
Zout ..
Peper..
Komijn..
Olijfolie.,
Verhit de olie en bak het gehakt
rul en bruin..
Maak de saus:
4 tomaten ..
1 el tomatenpuree..
1 el paprika ajvar
1/2 tl paprikapoeder.,
1/2 tl gemalen korianderzaad..
1 tl gedroogde basilicum..
1 tl. gedroogde oregano..
3 el olijfolie..
2 teentjes knoflook..
1 ui ..
Was en snijd de tomaten in grove stukken ..
De ui en knoflook grof hakken .,
Bak dit aan in olijfolie..
Die de specerijen en de kruiden erbij..
Laat dit opkoken en vul het op met 1/2 liter water..
Laat het verder 15 minuten verder koken en giet het in de blender..
Blend alles tot een fijne saus..
Giet het mengsel terug in de pan..
Neem wat saus en doe deze bij het gehakt.. roer het om ..
Spoel de courgettes goed af onder de kraan..
Snijd de bovenkant van de courgettes ruim af en leg deze even aan de kant..
Verwijder met een lepel de zaden en dradig vezel ..
Vul de courgettes met het gehakt .. en zet het kapje erop..
Zet nu de courgettes in de tomatensaus ..
Laat deze op een heel laag vuur
garen..
Zo blijft het vruchtvlees stevig en mooi van kleur..
serveer er rijst erbij..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.