Gevulde Hanenkammen…

Preparation time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Gevulde Hanenkammen…

Basisrecept voor zoete gistdeeg….

750 gram fijne bloem

125 gram roomboter

125 gram suiker

2 eieren

1tl zout

300 ml lauw warme melk

1 klontje verse gist

Maak van de bovenstaande ingrediënten een mooi luchtige deeg

kneed met de machine 4 minuten en dek de deeg af met een theedoek

laat de deeg op een warme plaats 1 uur rijzen..


Voor de vulling heb je nodig..

Neem 150 gram hazelnoten,rooster die even en maal ze fijn in de k.machine
Doe daar 100 gram marsepein erbij en 100 gram gesmolten chocolade die je mengt met 
3 el roomboter.
3 el suiker ( wie meer wil hebben doet dat erbij)
Maal alles fijn en zet het aan de kant

De deeg voor de hanenkammen rol je vierkant uit….snijd 8 tot 9 cm plakken uit de plak deeg..
De breedte maakt niet zoveel uit….dat kun je afmeten hoe groot je die wilt hebben..
Heb je zo een plak voor je liggen verdeel wat vulling in de helft van de plak deeg en dan vouw je die dicht. Bestrijk de zij en voorkant met wat melk zodat ze goed dicht zij…snijd nu de gewenst breedte en druk ook hier weer de zijkanten goed aan…
Snijd nu met een scherpe mes de hanenkammen in…laat ook deze op een bakplaat 25 minuten rijzen ,bestrijk ze met los geklopt eigeel en bak ze op 190 graad in de voorverwarmde oven…
Je kunt nu wat verwarmde abrikozen gelee nemen de hanenkammen ermee bestrijken en dan wat poedersuiker glazuur eroverheen doen..dit voorkomt het uitdrogen van de gistdeeg…  


 

 

 

[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!