Gevulde batbot met tonijn

Preparation time
70 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Gevulde batbot met tonijn

500 gr meel.,

75 gr Smida (Griesmeel) ..

1tl zout..( wie wil kan meer nemen)

1/2 tl suiker..

1 zakje droge gist..

350 ml lauwwarme melk..( kan iets meer of minder zijn )

Verwarm de melk en doe de gist en de suiker onderroeren ..

Laat dit een paar minuutjes staan..

Meng de smida en het meel met het zout door elkaar..

Die alles in de kom van de kneedmachine en kneed 8 minuten een mooie deeg..

Dek de deeg af met folie en een theedoek en laat de deeg 1 uur rijzen..

Vulling;

1 grote ui fijn gesnipperd..

1 rode puntpaprika in kleine stukjes snijden..

15 groene olijven in plakjes..(ongeveer)

Koriander fijn gehakt ..( hoeveelheid na eigen wens)

2 slices ansjovis fijn gehakt..

2 blikjes tonijn..

Zout..

1 el homemade chilisaus..

1 el ghee of olijfolie..

Bak de ui aan in ghee en voeg de rest aantoe behalve de tonijn die komt erbij als de rest gaar is..

Laat het afkoelen..

 

Maak van de deeg bolletjes in de maat zoals je dat wilt..

Laat ook deze onder folie 10 minuten rusten..

Druk de bolletjes met je hand plat en doe 2 el van de vulling

In het midden .,

Sluit de deeg en vorm een bolletje ..

Druk nu het bolletje voorzichtig plat tot een ronde mini broodje

Vet je handen altijd in met wat olie zo werkt het makkelijker..

Bak de batbot in de koekenpan of op de grillplaat zonder extra vet .. op beide kanten..

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 16 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!