Gevulde aubergine met rijst

Preparation time
60 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Gevulde aubergine met rijst

Gevulde aubergines

Spoel de aubergines goed af ..
Kook water in een grote pan en kook de hele aubergines..
Afhankelijk van de grote van de aubergines ongeveer 5 minuten..
Of stoom ze..
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen….
Snijd ze open en doe in iedere aubergine 1 tl zout..
Leg ze met de opening na onderen in een zeef….
Zet het zeef in een kom ..
Leg een bord op de aubergine en zet een pan gevuld met water op het bord..
Het kan natuurlijk ook iets anders zijn dat zwaar is…
Zo kan het overtollige vocht uit de aubergines lekken.
Laat de aubergine een nacht zo staan…
Voor de vulling ..
1 paprika rood in blokjes klein gesneden
5 teentjes knoflook gehakt
2 kopjes geroosterde walnoten gehakt…
Chili vlokken  na smaak
Paprikasaus 5 el
Paprikapoeder
Zeezout
Klein beetje komijn
1/2 theeglas (met oor) olijfolie
Voor de vulling van de aubergines met rijst..
Haal 3/4 van de vulling uit de aubergines en hak dit klein..
Doe de helft van vulling met bovenstaande  ingrediënten aanbakken in olijfolie..
Doe 2 el broodkruim en gehakte peterselie en koriander erbij…
Voor de ingelegde aubergine allen de vulling …zoals eerst gemaakt..
Plaats de aubergine in een steriele pot en vul het geheel op met zonnebloemolie  en olijfolie…half om half…
Laat ze 1 week staan en serveer ze koud of warm….
[Totaal: 3   Gemiddelde:  2.3/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!