Gevulde artisjokken harten…

Preparation time
15 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Gevulde artisjokken harten…

 

1 pak artisjokkenharten (Diepvries)
4 grote wortelen in blokjes gesneden
200 gram erwten
Peterselie
Olijfolie
Sap van 1 citroen
Zeezout
2 grote el bloem
2 glazen melk
1/2 ui gesnipperd..
peper uit de molen.
Spoel de artisjokkenharten onder kraan af met koud water..
Breng water aan de kook en voeg daar wat zout en de sap van de citroen aan toe..
Doe de artisjokkenharten  erbij en kook deze op matig vuur gaar….wel dat ze nog een bijt hebben..
haal ze uit het water en bewaar ze op een bord ..onder folie
Kook nu water en voeg wat zout aan toe
Kook de erwten en de wortelen bijtgaar ..
Fruit de uitjes aan in olijfolie..
Roer het bloem door de melk…
Doe het bij de uitjes en kook het op..
Giet de groenten door een vergiet en bewaar wat van het vocht..
Voeg dit aan de groenten toe en laat het langzaam koken..
Breng het op smaak met zout en peper…
Bewaar van de erwten en wortelen 5 el apart.
De rest meng je door het sausje..
Vul de artisjokkenharten met de erwten/ wortel die je apart hebt gehouden
en zet deze voorzichtig in de saus…
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!