Fingerfood (pizza/broodjes)

Preparation time
75 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
8 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Fingerfood  (pizza/broodjes)

 

Voor de deeg;

400 gr meel..

50 gr fijne griesmeel ( smida)

1 zakje droge gist..

1tl suiker

1tl zout ( of wie wil kan meer nemen)..

1 el appelazijn..

1 el olijfolie..

160 ml melk..

75 ml water..

Let op..soms is het nodig om wat meer of minder meel of vocht toe te voegen..

De deeg is wat plakkerig ook na het rijzen..

Vet je handen met weinig olijfolie in om de deeg te bewerken..

 

Maak van de bovenstaande ingrediënten een deeg en kneed met de machine 7 minuten..

Maak een bol en vet de kom en de bovenkant van deeg in met wat olijfolie..

Dek de deeg goed af en laat deze 50 minuten rijzen..

 

Voor de beleg ..

Geraspte kaas ( de soort naar eigen smaak..)

1/2 rode paprika in blokjes gesneden..

Groene olijven in plakjes /ringen

gesneden..

Tomatensaus met kruiden ( homemade)..

Extra;

Voor de pizza buffel mozzarella..

Olijfolie..

Voor de kleine pizza broodjes

Maak je bolletjes..

Zet de onderkant van een kom op het bolletje en druk dit zachtjes in de deeg zodat een verdieping ontstaat ..

Vul de saus erin en doe daar rijkelijk geraspte kaas overheen

Op laatst verdeel je de paprika en de olijven overheen..

Laat de pizza broodjes nog 15 minuten rijzen en vak ze in de voorverwarmde oven op 240 graden..

Bij de grote pizza  is dezelfde beleg maar met extra buffel mozzarella en olijfolie..

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 4.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!