- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
1 kom amandelen
1 kom sesamzaak (geroosterd en fijngemalen)
2 el olie
2 el oranjebloesemwater
2 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
120 ml gesmolten boter
1 el anijszaad fijngemalen
1 el kaneelpoeder
Bloem
400 gram witte chocolade
(1 kom = 400 ml)
Maal de gepelde en geroosterde amandelen heel fijn., 2x in een foodprocessor. Maal de geroosterde sesam heel fijn (ook 2x).
Meng de ingrediënten samen in een grote kom. Voeg beetje bij beetje bloem bij aan het mengsel tot een zacht deeg (ongeveer een kwart kom bloem). Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg afgedekt een kwartier rusten.
Maak bolletjes en vervolgens rol je deze uit tot lange slierten. Verbindt de uiteinden met elkaar in de vorm van een ring. Bak in een voorverwarde oven op 160 graden voor 30 à 35 minuten. Laat de koekjes afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain Marie. Dompel de koekje in de chocolade en haal ze er voorzichtig met een vork uit. Laat even afdruipen en zet ze vervolgens op bakpapier. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.