Eenpans linzengerecht

Preparation time
20 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Eenpans linzengerecht

Eenpans linzegerecht

 

130 gr bruine linzen..goed afspoelen..

1 kleine ui fijngehakt ..

1 flink  stuk gember fijn gehakt..

3 teentjes knoflook geperst of fijngehakt.

1 tl komijn..

1tl gemalen peper..

1/2 tl chilivlokken..

Zeezout..

1,5 liter homemade bouillon kruidenbouillon

1 wortel in blokjes gesneden..

1 grote aardappel in blokjes gesneden.

1 stuk selderij in blokjes gesneden ..

1/2 prei in ringen gesneden ..

3 takjes peterselie..

3 takjes selderijblad..

1 stengel maggikruid  ( wat je niet vers hebt kan ook in gedroogde vorm )

Olijfolie..

Fruit de ui, knoflook en gember aan in het olijfolie ..

Voeg de linzen en de specerijen aan toe..

Daarna de groentes en de kruiden ..

Vul het op met de kruidenbouillon en laat alles op matig vuur koken ..

 

Braad de merguez op beide kanten in olijfolie ..

Als de lenzen gaar zijn snijd je de

Merguez in stukken en roer je deze onder het gerecht..

Een heerlijk voedzaam , gezond en goedkoop gerecht ..

 

[Totaal: 4   Gemiddelde:  2.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!