Duitse Laugenecken

Preparation time
60 mins
Cooking time
18 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Duitse Laugenecken

100 ml lauwwarme melk

460 gr bloem

10 gr instant gist

1 tl honing

1 losgeklopt ei

100 gr yoghurt (homemade)

50 gr roomboter

1/2tl zout

Maak hiervan een mooie zachte deeg..

Kneed ongeveer 8 minuten tot de deeg van kom loskomt ..

Dek deeg af en laat deze 50 minuten rijzen…

Kneed de deeg nog een lichtjes door op de werkplank..

Maak een rol ervan en snijd  6 stukken eraf en rol deze tot een mooie rond bol…

Rol iedere bol uit tot een gelijk grote ronde lap deeg…(niet te dun)

Besmeer iedere plak deeg ( behalve de laatste)met rijkelijk

Kruidenkaas.,( ik had 2 pakjes)

Plaats de laatste plak op het stapeltje en druk deze zachtjes aan met de handen.

Rol het verder uit met de deegroller ( maar niet groter als een normaal platte bord)

Snijd nu de punten eruit..

Ik had er 8..

Zet de punten op een plaat voor 15 minuten in de koelkast….

Kook nu het water en voeg de

Soda aantoe

Leg punt voor punt op een taartenschep en bestrijk iedere driehoek 2x met soda water..

Plaats ze op de bakplaat en strooi wat grof zeezout overheen..

 

Extra

50 gr backing soda

3/4 liter water

Kook het water en voeg het backing soda aantoe..

 

Voor de vulling:

80 gr kruidenkaas..( garlan,paturain of homemade)

 

Voor de afwerking:

Zeezout

Bak de broodjes op 200 graden

 

 

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!