- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 18 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 8 July 2018
100 ml lauwwarme melk
460 gr bloem
10 gr instant gist
1 tl honing
1 losgeklopt ei
100 gr yoghurt (homemade)
50 gr roomboter
1/2tl zout
Maak hiervan een mooie zachte deeg..
Kneed ongeveer 8 minuten tot de deeg van kom loskomt ..
Dek deeg af en laat deze 50 minuten rijzen…
Kneed de deeg nog een lichtjes door op de werkplank..
Maak een rol ervan en snijd 6 stukken eraf en rol deze tot een mooie rond bol…
Rol iedere bol uit tot een gelijk grote ronde lap deeg…(niet te dun)
Besmeer iedere plak deeg ( behalve de laatste)met rijkelijk
Kruidenkaas.,( ik had 2 pakjes)
Plaats de laatste plak op het stapeltje en druk deze zachtjes aan met de handen.
Rol het verder uit met de deegroller ( maar niet groter als een normaal platte bord)
Snijd nu de punten eruit..
Ik had er 8..
Zet de punten op een plaat voor 15 minuten in de koelkast….
Kook nu het water en voeg de
Soda aantoe
Leg punt voor punt op een taartenschep en bestrijk iedere driehoek 2x met soda water..
Plaats ze op de bakplaat en strooi wat grof zeezout overheen..
Extra
50 gr backing soda
3/4 liter water
Kook het water en voeg het backing soda aantoe..
Voor de vulling:
80 gr kruidenkaas..( garlan,paturain of homemade)
Voor de afwerking:
Zeezout
Bak de broodjes op 200 graden
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.