Donuts

Preparation time
75 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Donuts

Ingrediënten

Voor het deeg  (30 donuts)

500 tot 600 gram bloem

2 eieren

100 gram boter

100 gram suiker

300 ml melk (lauw)

Snufje zout

1 el gist of 30 gram verse gist

Voor het beleg

Olie

Poedersuiker

Bereidingswijze

Kneed de bloem met de overige ingrediënten tot een glad deeg. Laat het deeg  afgedekt ongeveer een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is . Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. tot een plak met een dikte van 1 cm. Prik er met een rond vormpje donuts uit en laat ze wederom rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dek ze lichtjes af met een doek.

Verhit de olie in een pan tot circa 170 ºC. Schep de donut één voor één in de hete olie en bak in circa 2 minuten om en om bruin. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze daarna met poedersuiker.

 

[Totaal: 27   Gemiddelde:  3.6/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!