- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 18 June 2015
- 600 gram
- meel
Ingrediënten
Voor het deeg (30 donuts)
500 tot 600 gram bloem
2 eieren
100 gram boter
100 gram suiker
300 ml melk (lauw)
Snufje zout
1 el gist of 30 gram verse gist
Voor het beleg
Olie
Poedersuiker
Bereidingswijze
Kneed de bloem met de overige ingrediënten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is . Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. tot een plak met een dikte van 1 cm. Prik er met een rond vormpje donuts uit en laat ze wederom rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dek ze lichtjes af met een doek.
Verhit de olie in een pan tot circa 170 ºC. Schep de donut één voor één in de hete olie en bak in circa 2 minuten om en om bruin. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze daarna met poedersuiker.
- Beleg
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.