Croassanten met een hartige vulling

Preparation time
150 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Croassanten met een hartige vulling
Gekruid kalfsgehakt…
200 gram kalfsgehakt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook klein gehakt
1 rode chili peper klein gehakt..
1 rode en groene paprika in kleine blokjes gesneden
1/4 venkel in kleine blokjes
1/4 courgette in kleine blokjes
1 etl paprikapoeder
1 etl gemberpoeder
1 tl komijn
1/2 tl kurkuma
Zeezout
Olijfolie om alles in te bakken…op laatst 4 takjes tijm ( de blaadjes ervan)
En wat rozemarijn…..
Na het bakken af laten koelen..

Hartig gevulde croissantjes..

150 ml lauwwarme melk
100 ml lauw water
1/2 klontje verse gist
Zeezout
2 etl olijfolie
4 volle etl Turkse yoghurt 10% vet (ongeveer 100 gram)
1 ei + 1 eigeel…
600 gram bloem..
Extra…
Zachte roomboter om te plakken deeg ermee in te vetten 1/2 etl p.p.
Bakpapier
3 bakplaten
1 ei + de rest eiwit…
Kneed met de boven genoemde ingrediënten 6 minuten een soepel deeg..
Doe wat meel op de werkplank…
Deel het deeg in 6 stukken en vorm bolletjes ervan…
Maak van ieder bol deeg een mooie ronde plak deeg…eerst met je handen iets plat drukken en dan met de deegrol uitrollen…
Maak ze niet te dun…ongeveer 1/2 cm dik
Maak 2 stapels van 3 plakken…
De eerste en tweede plak deeg  bestrijk je met roomboter.
Plaats de tweede plak op de eerste en daarna de derde plak als deksel…
Druk met je handen voorzichtig dat stapeltje iets plat ,daarna rol de stapel met de deegroller uit…ongeveer tot 1 cm dikte…
Je hebt nu een mooie ronde plak deeg die deel je net als een taart…in 8 stukken ..zie foto..
Nu doe je op ieder driehoek 1 lepel van de vulling en rol je de deeg toe croassanten .
Plaats de croassanten op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier.
Houd goed afstand want  ze gaan best veel rijzen..
Laat de croassanten 1uur en 30 minuten rijzen..onder een plastiek folie..
Bestrijk ze voor het bakken met los geklopt ei..
Bak deze heerlijk gevulde croassanten 25/30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden….
De andere versie zijn van hetzelfde deeg en vulling,maar dan opgerold….
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 4.4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!