Ciabatta zonder kneden

Preparation time
180 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Ciabatta zonder kneden

400 gram broodmeel wit

8 gram verse gist

zout na eigen smaak

4 el olijfolie

300 ml koud water

 

verroer de gist met het water

meng het zout en de olie door het meel

breng alles zamen in een hoge kom

verroer het goed met een houden lepel..

de deeg is heel plakkerig en dat is goed..

dek het met folie af en laat de deeg

1 uur rusten..

neem nu een kommetje koud water

bevochtig je handen en trek de deeg aan 1 kant voorzichtig omhoog..

vouw de deeg weer terug en herhaal het 3 x

dus van links na rechts ,dan de kom een slag omdraaien en nu van de andere kant hetzelfde doen..

Dek de deeg weer af met folie en laat deze weer 1 uur rusten..

herhaal dit in totaal 4x

Leg  bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 250 graden

neem nu ruim bloem en verdeel dit op je werkplank..

stort de brooddeeg erop en deel deze in tweeën..( niet kneden)

neem meel tussen je handen en trek de deeg iets de lengde ..

plaats de broden voorzichtig op de bakblik en laat ze nog eens 30 minuten rijzen ..

bak de broden op 250 graden ongeveer 30 minuten..

(ps. De aangegeven rijstijd is juist in de beschrijving en niet zoals bovenaan

staat .. dit omdat je in de velden alleen tot 180 min kunt aangeven)

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!