- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 17 November 2019
400 gram broodmeel wit
8 gram verse gist
zout na eigen smaak
4 el olijfolie
300 ml koud water
verroer de gist met het water
meng het zout en de olie door het meel
breng alles zamen in een hoge kom
verroer het goed met een houden lepel..
de deeg is heel plakkerig en dat is goed..
dek het met folie af en laat de deeg
1 uur rusten..
neem nu een kommetje koud water
bevochtig je handen en trek de deeg aan 1 kant voorzichtig omhoog..
vouw de deeg weer terug en herhaal het 3 x
dus van links na rechts ,dan de kom een slag omdraaien en nu van de andere kant hetzelfde doen..
Dek de deeg weer af met folie en laat deze weer 1 uur rusten..
herhaal dit in totaal 4x
Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 250 graden
neem nu ruim bloem en verdeel dit op je werkplank..
stort de brooddeeg erop en deel deze in tweeën..( niet kneden)
neem meel tussen je handen en trek de deeg iets de lengde ..
plaats de broden voorzichtig op de bakblik en laat ze nog eens 30 minuten rijzen ..
bak de broden op 250 graden ongeveer 30 minuten..
(ps. De aangegeven rijstijd is juist in de beschrijving en niet zoals bovenaan
staat .. dit omdat je in de velden alleen tot 180 min kunt aangeven)
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.