- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 31 October 2015
Ciabatta ..
480 gram ciabatta meel
100 gram fijn griesmeel
1 tl zeezout
1 tl honing
1/4 klontje gist
400 gram water
Extra
Bakpapier
Verroer de gist met het water en de honing….
Laat het 5 minuten rusten..
Meng het zout met het meel en het griesmeel…
Doe dit bij het water/ gist mengsel ..
Kneed een mooie zachte deeg 14 minuten met de kneedmachine…
De deeg blijft plakkerig….
Strooi wat meel eroverheen en laat de deeg de eerste keer 3 uur rijzen..
Vouw de deeg met een deeg spartel een paar keer van alle kanten om…
Deel de deeg in 3 stukken en leg deze meteen op de bakplaat …
Dek de broden af met plastiek folie en laat ze weer 1 uur rijzen..
Verwarm de oven op 250 graden en bak ze 20/25 minuten…
Je kunt ook met de zelfde deeg een heerlijk brood maken met olijven, gedroogde tomaten en grano padano …
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.