Broodjes…

Preparation time
60 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Broodjes…

Broodjes…

400 gram bio volkoren Speltmeel
600 gram tarwemeel
1 klontje gist
1 grote tl zout
1 tl honing
400 ml lauw warm water..
300 ml lauw warme melk…meng beide en voeg het stap voor stap toe aan het meel..
je kunt iets minder of meer nodig hebben..
Vermeng het meel met elkaar..
Maak een kuiltje ….
Voeg de gist aan toe en de honing..
Met een kopje water verroer je dit met een beetje meel..
Laat het een paar minuutjes rusten…
Voeg het zout aantoe…en het water/ melk mengsel
Kneed een mooie zachte deeg met de machine….
Ongeveer 7 minuten …de deeg moet helemaal loskomen van de kom…
Laat de deeg 45 minuten rijzen…
Leg bakpapier op 2 bakplaten en verwarm de oven op 220 graden…
Ik bak zonder hete lucht…
Stort de deeg op een werkplank met wat extra bloem..
Vorm broodjes en leg deze op d bakplaat…
Laat ze weer 20 minuten rijzen…
Bestrijk ze met olijfolie…en bak de broodjes 20 minuten…
Je kunt de broodjes bewerken en zaden erop doen….of gewoon laten…
Ze zijn echt lekker zacht van binnen  en hebben een krokant korstje…

 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!