Bownie-Walnotentaart

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Bownie-Walnotentaart

 

Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:

5 eieren

250 gram suiker

180 gram bloem

1.5 tl bakpoeder

250 gram gemalen walnoten

250 gram boter

200 gram pure chocolade

100 gram melkchocolade

Ganache:

150 gram pure chocolade

25 gram ml chocolade

150 ml slagroom

Wat halve walnoten ter garnering

Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm:

3 eieren

150 gram suiker

110 gram bloem

1 tl bakpoeder

150 gram gemalen walnoten

150 gram boter

120 gram pure chocolade

60 gram melkchocolade

Ganache:

90 gram pure chocolate

15 gram ml chocolade

90 ml slagroom

Wat halve walnoten ter garnering

Smelt  in een pannetje de boter met 200 gram van de pure chocolade en de 100 gram melk chocolade. Laat daarna afkoelen. Mix de eieren met de suiker en zout goed. Mix de afkoelde chocolademengsel en de bloem erdoor. Tenslotte de fijngemalen walnoten erdoor mengen.  

Schep in de ingevette springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 40 minuten. Laat de taart na het bakken een uur afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

 

Smelt voor de ganache de chocolade met de slagroom en giet over de taart. Garneer met halve walnoten en eventueel nog wat gehakte walnoten.

 

[Totaal: 3   Gemiddelde:  4.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!