- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:
5 eieren
250 gram suiker
180 gram bloem
1.5 tl bakpoeder
250 gram gemalen walnoten
250 gram boter
200 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
Ganache:
150 gram pure chocolade
25 gram ml chocolade
150 ml slagroom
Wat halve walnoten ter garnering
Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm:
3 eieren
150 gram suiker
110 gram bloem
1 tl bakpoeder
150 gram gemalen walnoten
150 gram boter
120 gram pure chocolade
60 gram melkchocolade
Ganache:
90 gram pure chocolate
15 gram ml chocolade
90 ml slagroom
Wat halve walnoten ter garnering
Smelt in een pannetje de boter met 200 gram van de pure chocolade en de 100 gram melk chocolade. Laat daarna afkoelen. Mix de eieren met de suiker en zout goed. Mix de afkoelde chocolademengsel en de bloem erdoor. Tenslotte de fijngemalen walnoten erdoor mengen.
Schep in de ingevette springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 40 minuten. Laat de taart na het bakken een uur afkoelen en haal hem dan uit de vorm.
Smelt voor de ganache de chocolade met de slagroom en giet over de taart. Garneer met halve walnoten en eventueel nog wat gehakte walnoten.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.