Börek ….

Preparation time
15 mins
Cooking time
55 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Börek ….

Borek met spinazie en fetakaas…

Voor een kleinere ovenschaal…
1 pak filodeeg
500 gram spinazie
4/5 stukken witte kaas
2 grote uien
3 eieren
2 glazen griekse yoghurt 10 %
1 glas olie
1 pakje mascarpone
1 tl gevijzeld 3 seizoenen  peper
1 bosje peterselie ..groot blad
Extra voor de afwerking van de borek…
Habat zaadjes…( Nigella zaad)
Sesamzaad
Verwarm de oven op 200 graden
Leg bakpapier in de bakvorm of ovenschaal en vet de randen in met olie
Was en snijd de spinazie..
Hak de uien fijn en fruit ze aan in een beetje olijfolie..
Vermeng de spinazie met de wat afgekoelde ui en de peterselie..
Verkruimel de witte kaas …
Roer in een aparte kom de Griekse yoghurt 10% , olie en 3 eieren door elkaar…
Klop de mascarpone onder…
Leg in de bakvorm 1 vel filodeeg , sprenkel wat van het mengsel overheen ..
Leg een 2 de vel erop…
Pak een vel filodeeg sprenkel daarop wat van het mengsel en leg een tweede vel erop..
Sprenkel ook daar weer wat van het mengsel erop…( let op..niet te veel anders weekt het helemaal doorheen)
Doe nu 2 el spinazie / ui  mengsel en de feta/witte kaas langs de onderste rand leggen
Rol het voorzichtig op en plaats de rol in de vorm …
Zo ga je door tot de vorm vol is….
Giet nu de rest van het beslag gelijkmatig overheen …
Strooi wat sesam zaadjes en habat zaadjes eroverheen..
Bak de Börek op 200 graden zonder hete lucht in de onderste rij van de oven
55 minuten ….
Laat de Börek afkoelen en zet deze even in de koeling…zelf vind ik dat Börek het lekkerst smaakt als die koud is…
Je kunt Börek heel goed invriezen ….snijd parten en leg deze in een afsluitbaar bakje
..op iedere laag doe je een velletje bakpapier …
Na het ontdooien even in de hete oven voor een paar minuten…en laten afkoelen..
dit is niet noodzakelijk ,maar wel lekker..?
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!