Borek

Preparation time
15 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Borek

 

1 pak filodeeg

4 handen vol spinazie gewassen en gehakt.

1 grote ui gesnipperd

1 t knoflook geperst

Peper ui te molen

1/2 tl paprikapoeder gerookt

3x 1/2 feta blok uit de blik

 

Verkruimel de feta…

Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie aan …

Doe de spinazie erbij en roer dit om..

Als de spinazie begint te slinken haal je de pan van het vuur  en laat je alles afkoelen…

Meng nu de feta doorheen…

 

1 ei

2 el yoghurt

3 el olie

Vermeng dit en klop het even op..

 

Neem 2 vellen filodeeg en vouw deze als een vlinder ..

Vouw die na het midden

Doe wat van het eimengsel overheen en 2 el van het spinazie  mengsel op de onder kant van de gevouwen filo bladeren …rol het nu op en zet ze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier…

Verwarm de oven op 200 graden

Bestrijk de borek met het zelfde eimengsel en strooi wat nigelle zaadjes overheen en bak ze 30/35 minuten

 

[Totaal: 6   Gemiddelde:  4.2/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!