Basbousa

Preparation time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Basbousa

Basbousa. …
125 gram roomboter
100 gram fijne suiker

De schil van 1sinaasappel fijn geraspt 
4 eieren
200 gram fijn griesmeel 
2 tl bakpoeder
120 gram amandelmeel
75 gram zwarte rozijnen grote
74 gram gele rozijnen 
70 gram amandelen geschaafd
200 gram Turkse yoghurt 

Voor de siroop  
200 gram fijne suiker
250 ml sinaasappelsap.. vers geperst 
125 ml lindebloesem honing

Verwarm de oven op 200 graden
Vet een taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Meng het griesmeel ,amandelmeel ,bakpoeder en de rozijnen met elkaar
Klop de boter met de suiker en de s.a.schil romig en voeg de eieren aan toe. 
Spartel het griesmeelmengsel erdoorheen en dan de yoghurt .
Giet het beslag in de vorm en bak het 35 tot 45 minuten ..de bovenkant zal mooi bruin zijn.

Maak nu de siroop 

Meng de sinaasappelsap met de honing en de suiker en kook het totdat het stroperig wordt. Ongeveer 20 minuten op een klein vuur.
Als de basbousa klaar is ,prik je met een vleespen gaatjes in de cake en giet dan de afgekoelde siroop erover…
Af laten  koelen en genieten ….
[Totaal: 5   Gemiddelde:  4.6/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!