- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 5 August 2015
Basbousa. …
125 gram roomboter
100 gram fijne suiker
De schil van 1sinaasappel fijn geraspt
4 eieren
200 gram fijn griesmeel
2 tl bakpoeder
120 gram amandelmeel
75 gram zwarte rozijnen grote
74 gram gele rozijnen
70 gram amandelen geschaafd
200 gram Turkse yoghurt
Voor de siroop
200 gram fijne suiker
250 ml sinaasappelsap.. vers geperst
125 ml lindebloesem honing
Verwarm de oven op 200 graden
Vet een taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Meng het griesmeel ,amandelmeel ,bakpoeder en de rozijnen met elkaar
Klop de boter met de suiker en de s.a.schil romig en voeg de eieren aan toe.
Spartel het griesmeelmengsel erdoorheen en dan de yoghurt .
Giet het beslag in de vorm en bak het 35 tot 45 minuten ..de bovenkant zal mooi bruin zijn.
Maak nu de siroop
Als de basbousa klaar is ,prik je met een vleespen gaatjes in de cake en giet dan de afgekoelde siroop erover…
Af laten koelen en genieten ….
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.