Baklava gevuld met amandelen en walnoten

Preparation time
30 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
3 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Baklava gevuld met amandelen en walnoten

Voor de siroop

250 gr suiker

50gr citroenensuiker ,heb je die niet dan 300 gr ipv 250 …

De sap van 1 citroen

2 stokjes kaneel

400 ml water

Kook de siroop 15 minuten en laat deze afkoelen…

 

180 gr bio speltbloem

1 ei (klein)

1 tl bakpoeder

30 ml olie

90 ml melk

Doe alles in de kom en kneed 5 minuten een mooie zachte deeg..

Dek de deeg af met folie en laat deze 15 minuten rusten…

 

Hak de noten zoals amandelen en walnoten ik had 1 klein kopje vol

natuurlijk kun je alle nootjes nemen wat je zelf lekker vind…

 

Verder heb je nodig…

3el bloem en 4 el maizena

Meng dit door elkaar..

Voor de afwerking 80 gr gesmolten roomboter..

 

Leg de deeg op de werkplank

En kneed deze nog eens goed door met je handen…

Maak en rol en daarna snijd je 6 gelijkgrote stukken …

Maak daarvan weer 6bolletjes

Die wat bloem op de de werkplank en rol ieder bolletje tot een grote plak ronde dunne deeg..

Bij het uitrollen van de deeg verdeel je steeds wat bloem op iedere kant . De deeg is ook heel dun .. leg de plakken op elkaar

Doe weer wat bloem erop en rol het stapeltje deeg uit zo worden de plakjes  groter  zonder aan elkaar te plakken..

Snijd de deeg tot een rechthoek

Neem 1 plak van de deeg en besmeer deze met de gesmolten boter..,

Snijd de plak schuin van hoek tot hoek , zodat je een driehoek krijgt  ..zie verder de foto’s…

Zet de baklava op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier …

Bestrijk ze rijkelijk met gesmolten boter en bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden 25 minuten …

Zet de baklava in een schaal en giet de siroop overheen…voor de beste smaak een paar uur laten intrekken  ..

Voor het serveren nog wat lekkere honing erover gieten en met gehakte nootjes afwerken..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 3.4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!