- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 8 March 2018
Voor de siroop
250 gr suiker
50gr citroenensuiker ,heb je die niet dan 300 gr ipv 250 …
De sap van 1 citroen
2 stokjes kaneel
400 ml water
Kook de siroop 15 minuten en laat deze afkoelen…
180 gr bio speltbloem
1 ei (klein)
1 tl bakpoeder
30 ml olie
90 ml melk
Doe alles in de kom en kneed 5 minuten een mooie zachte deeg..
Dek de deeg af met folie en laat deze 15 minuten rusten…
Hak de noten zoals amandelen en walnoten ik had 1 klein kopje vol
natuurlijk kun je alle nootjes nemen wat je zelf lekker vind…
Verder heb je nodig…
3el bloem en 4 el maizena
Meng dit door elkaar..
Voor de afwerking 80 gr gesmolten roomboter..
Leg de deeg op de werkplank
En kneed deze nog eens goed door met je handen…
Maak en rol en daarna snijd je 6 gelijkgrote stukken …
Maak daarvan weer 6bolletjes
Die wat bloem op de de werkplank en rol ieder bolletje tot een grote plak ronde dunne deeg..
Bij het uitrollen van de deeg verdeel je steeds wat bloem op iedere kant . De deeg is ook heel dun .. leg de plakken op elkaar
Doe weer wat bloem erop en rol het stapeltje deeg uit zo worden de plakjes groter zonder aan elkaar te plakken..
Snijd de deeg tot een rechthoek
Neem 1 plak van de deeg en besmeer deze met de gesmolten boter..,
Snijd de plak schuin van hoek tot hoek , zodat je een driehoek krijgt ..zie verder de foto’s…
Zet de baklava op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier …
Bestrijk ze rijkelijk met gesmolten boter en bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden 25 minuten …
Zet de baklava in een schaal en giet de siroop overheen…voor de beste smaak een paar uur laten intrekken ..
Voor het serveren nog wat lekkere honing erover gieten en met gehakte nootjes afwerken..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.