- Preparation time
- 48 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 15 September 2017
Badbot (panbrood)
150 gr smida ( fijn griesmeel)
200 gr bloem
1/4 klontje verse gist
Zout
220 ml lauw warm water
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine…
Vermeng eerst alles met elkaar
en kneed dan 10 minuten een zachte deeg.
Laat de deeg 30 minuten rijzen dek de deeg af met folie en een theedoek.
Verhit een koekenpan
Deel de deeg in tweeën en vorm met wat olie tussen je handen 2 ronde broden ..,
Leg het brood voorzichtig in de hete pan en doe de deksel erop .
Blijf erbij dat de broden niet aan branden ..
Als het brood begint hoog te rijzen tijdens het bakken draai je het om … doe de deksel erop
Ongeveer 4 minuten
Haal de deksel eraf en kijk of de onderkant ook mooi bruin is
Doordat de deksel op de pan is
ontstaat stoom en dat maakt het brood extra zacht ..
Nadat je het brood na de 2 de keer hebt gedraaid laat je de deksel eraf tot het brood licht aanvoelt dan is het klaar…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.