Aubergine schotel met parmigiano reggiano

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Aubergine schotel met parmigiano reggiano

2 middelgrote aubergines

4 teentjes knoflook

1 middelgrote ui

4 el olijfolie

2 tomaten gepeld

1 el homemade Ajvar

Peper

Zeezout

Parmigiano reggiano (hoeveelheid na eigen smaak )

Gerookt paprikapoeder

Basilicum

 

Spoel de aubergines af onder de kraan en droog ze af met keukenpapier …

Snijd ze in de legde in dunne plakken …

Strooi zout op iedere plak en leg ze op elkaar in een vergiet ..

Zet een bord bovenop en laat de aubergine 2 uur staan .. zet het vergiet wel in een kom … overtollig vocht lekt uit…

 

Snij de tomaten in blokjes

Verwijder de schil van de ui en de knoflook…

Snijd alles in fijne blokjes..,

Verhit het olijfolie en fruit de ui en knoflook kort aan…

Doe de tomaten en de ajvar erbij..

Breng de saus op smaak met zout, gerookt paprikapoeder . Peper en Basilicum…

laat dit even inkoken tot een smeuïge saus…

Snijd de plakjes aubergines in kleine stukken en bak ze in weinig olijfolie…

Neem een middelgrote ovenschaal en doe een paar lepel tomatensaus verdelen op de bodem van de schaal..,

Nu een laag aubergine  en daarna een laag in dunne plakjes gesneden parmigiano ( met de kaasschaaf )

Heerhaal dit tot alles op is ..

De laatste laag is de kaas

En daar druppel je wat olijfolie overheen…

Doe bakpapier en daarna folie overheen…

Ze het voor 25 minuten in de oven ..,

Temperatuur 200 graden…

Haal het papier eraf  en laat de schotel nog zolang in de oven tot de kaas een lichtbruine kleur krijgt en lekker gesmolten is…

Laat de aubergine schotel afkoelen en roer voor het opdienen alles door elkaar.

De volgende dag smaakt deze dish nog veel lekkerder ..

 

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!