Appel-kruimeltaart

Preparation time
30 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Appel-kruimeltaart

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

100 gram boter

100 gram suiker

2 eieren

Paar druppels citroensap

Voor de kruimel laag:

75 gram zachte boter

75 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

150 gram bloem

 

Verder:

3 grote appels in stukken gesneden

2 el citroensap

2 el suiker

1 tl kaneel 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de ingrediënten voor de kruimel laag en maak er kruimels van. Zet het tot gebruik in de koelkast. Mix dan de ingrediënten voor het deeg en strijk dit klad in een ingevette ronde bakvorm van 22 cm.

 

Leg hierop de appelstukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap en bestrooi met de suiker en kaneel. Verspreid hierover de kruimels en bak de taart onderin de oven gaan in 50-60 minuten.

Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

 

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!