- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
Paar druppels citroensap
Voor de kruimel laag:
75 gram zachte boter
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram bloem
Verder:
3 grote appels in stukken gesneden
2 el citroensap
2 el suiker
1 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de ingrediënten voor de kruimel laag en maak er kruimels van. Zet het tot gebruik in de koelkast. Mix dan de ingrediënten voor het deeg en strijk dit klad in een ingevette ronde bakvorm van 22 cm.
Leg hierop de appelstukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap en bestrooi met de suiker en kaneel. Verspreid hierover de kruimels en bak de taart onderin de oven gaan in 50-60 minuten.
Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.