Appel-carameltaart

Preparation time
30 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Appel-carameltaart

 

Springvorm van 20 cm:

3 eieren

125 gram suiker

200 gram bloem

150 gram roomboter op kamertemperatuur

Half zakje bakpoeder

3 appels in stukjes

1 tl kaneel

2 el amandelschaafsel

2 el caramelpasta

 

 

 

Springvorm van 24 cm:

4 eieren

175 gram suiker

250 gram bloem

200 gram roomboter op kamertemperatuur

1 zakje bakpoeder

4 appels in stukjes

1.5 tl kaneel

3 el amandelschaafsel

2 el caramelpasta

Mix de boter met de suiker romig, mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix dit goed tot een dik en stevig beslag. Snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel. Schep in een ingevette springvorm de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de appelstukjes en druk ze in het beslag. Strijk daarover de andere helft van het beslag en verdeel de andere helft van de appelstukjes erover. Strooi de amandelschaafsel erover en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer een uur.

Laat na het bakken de taart afkoelen en versier met de caramelpasta.  Je kan de pasta het beste verwarmen en dan in een plastic zakje doen. Knip het puntje er af en maak dan mooie strepen over de taart verdelen.

 

[Totaal: 6   Gemiddelde:  2.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!