Ajvar

Preparation time
60 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Ajvar

 

2 kilo rode punt paprika

5teentjes Knoflook

Zout en peper

Olijfolie

 

 

Spoel de paprika goed af en plaats ze op een bakplaat ( voor het aantal kilos heb je meerdere platen nodig )

zet ze in de oven en gril de paprika tot het velletje zacht begint te worden..

doe ze nu in een plastiek zak en laat ze afkoelen….

daarna kun je het velletje zo ervan aftrekken..

verwijder de pitjes

pureer de paprika in de keukenmachine..

verwarm het olijfolie en fruit de geperste knoflook aan,doe meteen het zout en de peper  erbij en roer deze goed door de olie..

vervolgens doe je de paprikapuree erbij …

laat deze ajvar 40 minuten langzaam inkoken op een laag vuur…

 

wil je deze ajvar conserveren in potjes dan moet je deze steriel maken …

kook de potjes inclusief de deksels uit in kokend water, dit kan in een grote pan of in de vaatwasser..

vul de hete ajvar in de potjes en draai meteen de deksel erop.

Laat de potjes afkoelen en controleer of de potjes goed dicht zijn…meestal hor je na een poosje een klik….

je kunt deze heerlijk ajvar zeker 1 jaar bewaren…

Probeer ook eens Ajvar met aubergines erbij en een heet pepertje…

mer zijn ook hiervan verschillende variaties…

 

 

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3.4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!