Aardbeien-slagroomtaart

Preparation time
40 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Aardbeien-slagroomtaart

6 eieren

150 gram suiker

90 gram bloem

30 gram maïzena

Snufje zout

2 zakjes vanillesuiker

2 zakjes klop fix

2-3 pakjes slagroom van 200 ml

1 bakje aardbeien

3 el aardbeienjam

Geschaafde amandelen

 

 Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met maïzena en zout. Klop de eieren met de suiker in een kom voor 10 minuten. Het wordt dan een luchtige, volle en lichtgele massa.

Schep het bloemmengsel er voorzichtig doorheen maar zorg dat het luchtig blijft. Giet het meteen n een ingevette springvorm en bak hem 1 richel onder het midden voor 40 minuten. Bak ondertussen het amandelschaafsel even in een koekenpan en snijd de aardbeien in stukjes of plakjes. Klop de slagroom stijf met de klop fix en vanillesuiker.

 

Als de cake gaar is in de oven zet de oven dan uit en open op een kier. Laat hem 20 minuten afkoelen en daarna buiten de over verder afkoelen. Je moet hem minimaal 20 minuten in de oven laten staan anders gaat de cake inzakken. 

 

Snijd de afgekoelde cake in 2 of 3 lagen. Besmeer de eerste laag met jam en doe hierop wat slagroom. Doe dan een 2de laag erop. Besmeer deze ook met slagroom en ook aan de zijkanten. Bedek de zijkanten met amandelschaafsel en versier de bovenkant met aardbeien en slagroomtoefjes.

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 2.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!