- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
6 eieren
150 gram suiker
90 gram bloem
30 gram maïzena
Snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klop fix
2-3 pakjes slagroom van 200 ml
1 bakje aardbeien
3 el aardbeienjam
Geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met maïzena en zout. Klop de eieren met de suiker in een kom voor 10 minuten. Het wordt dan een luchtige, volle en lichtgele massa.
Schep het bloemmengsel er voorzichtig doorheen maar zorg dat het luchtig blijft. Giet het meteen n een ingevette springvorm en bak hem 1 richel onder het midden voor 40 minuten. Bak ondertussen het amandelschaafsel even in een koekenpan en snijd de aardbeien in stukjes of plakjes. Klop de slagroom stijf met de klop fix en vanillesuiker.
Als de cake gaar is in de oven zet de oven dan uit en open op een kier. Laat hem 20 minuten afkoelen en daarna buiten de over verder afkoelen. Je moet hem minimaal 20 minuten in de oven laten staan anders gaat de cake inzakken.
Snijd de afgekoelde cake in 2 of 3 lagen. Besmeer de eerste laag met jam en doe hierop wat slagroom. Doe dan een 2de laag erop. Besmeer deze ook met slagroom en ook aan de zijkanten. Bedek de zijkanten met amandelschaafsel en versier de bovenkant met aardbeien en slagroomtoefjes.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.