Aardbeien/ kwark vlaai

Preparation time
60 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Aardbeien/ kwark vlaai

Deze hoeveelheid deeg is voor de donuts en voor de vlaai..

500 gram bio speltbloem

1/2 klontje gist
60 gr roomboter
60 gr suiker ( wie wil kan meer nemen)
1 mp zout
200 ml melk
1 ei
Verwarm de melk met de boter,suiker en het zout…laat het goed af koelen..en roer dan de gist doorheen…
Werk nu het bloem doorheen en kneed het met de kneedmachine 7 minuten…
Als de deeg teveel plakt nog iets extra bloem doorheen werken…
Laat de deeg nu 1 uur rijzen…
Neem voor een kleine bakvorm…
350 gram kwark
1/2 pakje slagroom
1 ei
2 el custardpoeder
1 tl bakpoeder
3 el suiker ( wie wil kan meer nemen)
Aardbeien…
Boter voor de bakvorm
Vermeng alle ingrediënten  met elkaar en klop een luchtig beslag…
Neem van de boven genoemde hoeveelheid deeg 1/4 vanaf en
rol  deze uit …
bekleed de ingevette bakvorm ermee..
Verdeel kwarkmengsel overheen..
Voorverwarmde oven op 200 graden
Baktijd 30 minuten
Laat de kwark vlaai helemaal afkoelen…
Zet hele aardbeien erop en maak een aardbeiengelei voor de glanzende afwerking
Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 3.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!