Aardbeien-Chocoladetaart

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Aardbeien-Chocoladetaart

5 eieren

125 gram suiker

Snufje zout

4 el warm water

40 gram bloem

40 gram maïzena

40 gram cacao

 

Vulling:

2 pakjes slagroom van 250 ml

2 zakjes klop fix

1 bakje aardbeien

150 gram pure chocolade

75 gram melk chocolade 

 

Scheid de eiwitten en eigelen. Mix de eiwitten met het warme water en de helft van de suiker tot een dikke en lichtgele crème. Mix de eiwitten met een snufje zout en de rest van de suiker stijf. Meng bloem met maïzena en cacao. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef het bloemmengsel erboven Schep het luchtig door elkaar totdat het gemengd is. Schep in een bakpapier bekleedde en ingevette springvorm van 60 sm en sla een paar keer op het aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen. Bak de taart op 200 graden gaar in 30 minuten.

Mix de slagroom stijf en meng er de helft van de aardbeien in stukken door. Hak de helft van de reep pure chocolade in kleine stukjes en meng er ook door heen. Vul hiermee de taart. Rasp de andere helft van de reep pure chocolade en hou deze apart.

Smelt de andere reep pure chocolade en de reep melkchocolade met 2 el olie au bain-marie en smeer hiermee de taart in. Versier met aardbeien en de geraspte chocolade.

 

[Totaal: 6   Gemiddelde:  2.2/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!