Aardappel Gratin

Preparation time
20 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Aardappel Gratin

 

1 kg aardappelen

2 pakjes room(van 200 ml)

Zout en peper

Nootmuskaat

1 tl tijm

Knoflook(poeder)

Geraspte kaas

 

Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Doe ze in een pan met dikke bodem. Giet er room bij en voeg de zout, peper, nootmuskaat, knoflook en de 1tl tijm toe. Laat dit alles 10 minuten zacht koken.

 

Verwarm ondertussen de oever voor op 200 graden. Schep de aardappelschijfjes uit de pan in een ovenschaal.  Laat de room  een paar minuten inkoken en op hoog vuur zodat hij wat dikker wordt. Giet de room over de aardappelen en bestrooi met geraspte kaas. 

Zet de schaal voor 200 minuten in de oven tot dat hij goudbruin en gaar is.

 

[Totaal: 8   Gemiddelde:  3.8/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!