- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 9 November 2015
Ingrediënten:
1 flespompoen
1 gele paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
3/4 prei
platte peterselie
3 kippenbouillonblokjes
2 thl. garam masala
2 thl. djinten
1 thl. kurkuma
1 thl. pul biber
zout en peper
citroensap
olijfolie
Bereidingswijze:
Pompoen en paprika in grove stukken in ovenschaal doen en bestrooien met zout, peper, masala, kurkuma djinten en olijfolie. In oven bakken 15 min./ 225° C. Intussen in scheut olijfolie de uien, knoflook en prei aanbakken. Pompoen/paprika erbij en ca. 0,7 liter water. Pul biber en bouillonblokjes erbij (ik had er 3 nodig) en 30 min. op zacht vuur pruttelen. Daarna met staafmixer pureren.
Tot slot nog de fijngesneden peterselie erdoor en ‘n flinke scheut citroensap. (evt. nog peper en zout)
Click to rate this post!
[Total: 16 Average: 4.9]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.