Pittige pompoensoep

Preparation time
20 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
8 people
Meal course
Voorgrecht
Posted by
Posted on
Pittige pompoensoep

Ingrediënten:

1 flespompoen

1 gele paprika

2 uien

2 teentjes knoflook

3/4 prei

platte peterselie

3 kippenbouillonblokjes

2 thl. garam masala

2 thl. djinten

1 thl. kurkuma

1 thl. pul biber

zout en peper

citroensap

olijfolie

Bereidingswijze:

Pompoen en paprika in grove stukken in ovenschaal doen en bestrooien met zout, peper, masala, kurkuma djinten en olijfolie. In oven bakken 15 min./ 225° C. Intussen in scheut olijfolie de uien, knoflook en prei aanbakken. Pompoen/paprika erbij en ca. 0,7 liter water. Pul biber en bouillonblokjes erbij (ik had er 3 nodig) en 30 min. op zacht vuur pruttelen. Daarna met staafmixer pureren.

Tot slot nog de fijngesneden peterselie erdoor en ‘n flinke scheut citroensap. (evt. nog peper en zout)

Click to rate this post!
[Total: 16 Average: 4.9]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!