- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
200 gram rijst
Zout en peper
1 kipfilet in blokjes
1 prei in ringen
250 gram gesneden witte kool
1 bakje tauge
½ rode paprika in blokjes
Ketjap manis
Knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijn
Paneren:
1 pakje paneermeel
3-4 losgeklopte eieren
Bak de kipblokjes in wat olie met zout en peper goudbruin. Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Knoflook en kruiden erbij lekker roerbakken tot de prei gaar is. Voeg dan de ketjap toevoegen en tenslotte de taugé en kool even meebakken. De rijst langer koken en dan op de verpakking staat en meng dit door de kip met groenten.
Laat alles goed afkoelen en maak er dan balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol ze door paneermeel, dan in losgeklopt ei en daarna weer in paneermeel. Frituur ze kort in zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin zijn.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.