- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram bloem
125 gram kwark
200 ml melk
20 gram verse gist of 1 zakje instant gist
100 gram bastaardsuiker
80 gram gesmolten boter
Snufje zout
1 tl anijszaadjes. Fijngestampt o f gemalen
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
Verwarm de melk. Doe de bloem met de suiker en vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gist. Giet hierop een beetje melk en meng er een beetje bloem door. Laat dit 10 minuten staan. Meng dan de rest van de bloem. Dan gesmolten boter, anijszaad, kwark en een snufje zout erbij doen. Giet er steeds wat van de melk bij en meng dit goed tot dat je een mooi deeg hebt wat een beetje vochtig is. Kneed dit 15-20 minuten en laat dat dan 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Na het rijzen maak je er bolletjes van. Ongeveer 14. Maak van elk bolletje een staafje en maak hier een knoop in. Vouw de uiteinden onder het broodje en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 graden en klop de eidooier los met een beetje warm melk. Bestrijk de broodjes hiermee en bak ze in een hete over voor ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.