- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
5 eieren
125 gram suiker
Snufje zout
4 el warm water
40 gram bloem
40 gram maïzena
40 gram cacao
Vulling:
2 pakjes slagroom van 250 ml
2 zakjes klop fix
1 bakje aardbeien
150 gram pure chocolade
75 gram melk chocolade
Scheid de eiwitten en eigelen. Mix de eiwitten met het warme water en de helft van de suiker tot een dikke en lichtgele crème. Mix de eiwitten met een snufje zout en de rest van de suiker stijf. Meng bloem met maïzena en cacao. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef het bloemmengsel erboven Schep het luchtig door elkaar totdat het gemengd is. Schep in een bakpapier bekleedde en ingevette springvorm van 60 sm en sla een paar keer op het aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen. Bak de taart op 200 graden gaar in 30 minuten.
Mix de slagroom stijf en meng er de helft van de aardbeien in stukken door. Hak de helft van de reep pure chocolade in kleine stukjes en meng er ook door heen. Vul hiermee de taart. Rasp de andere helft van de reep pure chocolade en hou deze apart.
Smelt de andere reep pure chocolade en de reep melkchocolade met 2 el olie au bain-marie en smeer hiermee de taart in. Versier met aardbeien en de geraspte chocolade.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.