- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
Springvorm van 20 cm:
3 eieren
125 gram suiker
200 gram bloem
150 gram roomboter op kamertemperatuur
Half zakje bakpoeder
3 appels in stukjes
1 tl kaneel
2 el amandelschaafsel
2 el caramelpasta
Springvorm van 24 cm:
4 eieren
175 gram suiker
250 gram bloem
200 gram roomboter op kamertemperatuur
1 zakje bakpoeder
4 appels in stukjes
1.5 tl kaneel
3 el amandelschaafsel
2 el caramelpasta
Mix de boter met de suiker romig, mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix dit goed tot een dik en stevig beslag. Snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel. Schep in een ingevette springvorm de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de appelstukjes en druk ze in het beslag. Strijk daarover de andere helft van het beslag en verdeel de andere helft van de appelstukjes erover. Strooi de amandelschaafsel erover en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer een uur.
Laat na het bakken de taart afkoelen en versier met de caramelpasta. Je kan de pasta het beste verwarmen en dan in een plastic zakje doen. Knip het puntje er af en maak dan mooie strepen over de taart verdelen.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.