- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
250 gram aardappelen
1 ei
50 ml olie
75 gram suiker
½ zakje gedroogde gist
200 gram bloem
Beetje lauw melk voor het kneden
2 eidooiers
Schil de aardappel, snijd in vieren en kook ze in water totdat ze zacht genoeg zijn om door een zeef te kunnen doen.Doe het ei in een kom en meng het met suiker, olie. Doe dan de aardappelpuree die je eerst door een zeef hebt gedaan erbij. Meng het goed en mix het even met de mixer totdat het een mooi glad beslag is. Voeg dan de bloem met gist toe en kneed tot een samenhangend plakkerig deeg. Verwarm ondertussen een klein beetje melk alleen om je handen tijden het kneden te bevochtigen. Het deeg mengsel blijft een beetje plakkerig door de puree. Kneed het deeg zo’n 5 minuten met de mixer.
Maak daarna van het deeg kleine bolletjes zo groot als een ei. Zorg voor voldoende ruimte als je ze op de bakplaat legt. Laat de bolletjes dan zeker 2.5 uur rijzen.
Nadat ze klaar zijn met rijzen besmeer je de broodjes nog met eigeel.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak ze in 10 minuten gaar. Doe niet meer dan 1 bakplaat in de oven i.v.m. dat ze anders gaan scheuren.Je kan de broodjes nadat ze gebakken zijn dippen in de jam en dan bestrooien met kokos maar natuurlijk ook met amandelschaafsel
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.