- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
1 kleine kip
1 geraspte ui
1 tomaat zonder zaadjes en pitjes, geraspt
2 knoflook
1 tl paprikapoeder
½ tl gember
½ tl kurkuma
Zout en peper
Half bosje verse peterselie fijngehakt
Half bosje verse koriander fijngehakt
Boter en olie
200 ml water
Maak de kip goed schoon en doe in een braadpan. Voeg de kruiden, ui, tomaat. Knoflook en water toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de kip in een uur gaar stoven, draai hem wel elk kwartier even om.
Daarna doe je de kip in een vergiet laat je alles uitlekken. Laat de jus op hoog vuur lekker in koken tot het een mooie jus word.
Verhit in een grote koekenpan een el boter en 2 el olijfolie. Bal de kip hierin aan alle kanten goudbruin.Serveer het lekker met frietjes en een lekkere salade.
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.