- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 25 June 2015
- 300 gram
- meel
- 200 gram
- Fijne griesmeel (Smida)
- 15 gram
- Gist
- 1 theelepel
- Zout
- 40 gram
- Roomboter
- 260 mililiter
- Water koud
- 10 gram
- Mout
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine.
kneed 15 minuten een soepel en licht vochtige deeg.
doe wat meel op de werkplank en stort de deeg daarop..
deel deze in tweeën ..
vorm van ieder stuk deeg een langwerpig brood en leg de mooie kant na boven…
doe plastiek folie eroverheen en laat de deeg 15 minuten rusten
spuit nu aardig koud water over de broden en draai deze door de zaden
leg de broden nu met de kant van de zaden weer onderst te boven…op een bakplaat met bakpapier en wat meel..
(dus de mooie kant van het brood ligt boven)
dek de broden weer af met plastiek folie en laat de broden 50 minuten rijzen
verwarm intussen de oven op 250 graden….spuit af en toe wat water in het bak gedeelde ..
neem nu een andere bakplaat en voorzie ook deze met bakpapier
leg de broden nu erop met de zaden na boven en spuit ook deze 2x in met koud water…
bak deze lekkere broden op 250 graden 30 minuten …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.