- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 17 March 2020
Eenpans linzegerecht
130 gr bruine linzen..goed afspoelen..
1 kleine ui fijngehakt ..
1 flink stuk gember fijn gehakt..
3 teentjes knoflook geperst of fijngehakt.
1 tl komijn..
1tl gemalen peper..
1/2 tl chilivlokken..
Zeezout..
1,5 liter homemade bouillon kruidenbouillon
1 wortel in blokjes gesneden..
1 grote aardappel in blokjes gesneden.
1 stuk selderij in blokjes gesneden ..
1/2 prei in ringen gesneden ..
3 takjes peterselie..
3 takjes selderijblad..
1 stengel maggikruid ( wat je niet vers hebt kan ook in gedroogde vorm )
Olijfolie..
Fruit de ui, knoflook en gember aan in het olijfolie ..
Voeg de linzen en de specerijen aan toe..
Daarna de groentes en de kruiden ..
Vul het op met de kruidenbouillon en laat alles op matig vuur koken ..
Braad de merguez op beide kanten in olijfolie ..
Als de lenzen gaar zijn snijd je de
Merguez in stukken en roer je deze onder het gerecht..
Een heerlijk voedzaam , gezond en goedkoop gerecht ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.