- Preparation time
- 70 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 3 June 2019
500 gr meel.,
75 gr Smida (Griesmeel) ..
1tl zout..( wie wil kan meer nemen)
1/2 tl suiker..
1 zakje droge gist..
350 ml lauwwarme melk..( kan iets meer of minder zijn )
Verwarm de melk en doe de gist en de suiker onderroeren ..
Laat dit een paar minuutjes staan..
Meng de smida en het meel met het zout door elkaar..
Die alles in de kom van de kneedmachine en kneed 8 minuten een mooie deeg..
Dek de deeg af met folie en een theedoek en laat de deeg 1 uur rijzen..
Vulling;
1 grote ui fijn gesnipperd..
1 rode puntpaprika in kleine stukjes snijden..
15 groene olijven in plakjes..(ongeveer)
Koriander fijn gehakt ..( hoeveelheid na eigen wens)
2 slices ansjovis fijn gehakt..
2 blikjes tonijn..
Zout..
1 el homemade chilisaus..
1 el ghee of olijfolie..
Bak de ui aan in ghee en voeg de rest aantoe behalve de tonijn die komt erbij als de rest gaar is..
Laat het afkoelen..
Maak van de deeg bolletjes in de maat zoals je dat wilt..
Laat ook deze onder folie 10 minuten rusten..
Druk de bolletjes met je hand plat en doe 2 el van de vulling
In het midden .,
Sluit de deeg en vorm een bolletje ..
Druk nu het bolletje voorzichtig plat tot een ronde mini broodje
Vet je handen altijd in met wat olie zo werkt het makkelijker..
Bak de batbot in de koekenpan of op de grillplaat zonder extra vet .. op beide kanten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.