- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 9 December 2018
175ml lauwwarme melk
200 gr yoghurt
80 /100ml water lauw
1 zakje droge gist (7 gr)
3 el suiker (wie wil kan meer nemen )
500 gr bloem
1 ei
Snuf zout
Voor de vulling..
120 gr rozijnen en krenten gemengd ..goed afspoelen..
Daarna 20 minuten weken in lauwwarm water..
Droog dippen met keukenrol papier..
1 appel in kleine vierkantjes snijden ..
onder de deeg mengen..
Voor de afwerking
Poedersuiker..
Olie om in te bakken( ik neem altijd zonnebloemolie)
Afhankelijk van grote krijg je zo 35 oliebollen .. met een kleine ijsschep ..
Vermeng alle ingrediënten..
Kneed 12 minuten een smeuïge en vochtige deeg.
( ook hier zelf even opletten of het vocht genoeg is .. de yoghurt maakt de deeg plakkerig en dat heb je nodig.. je kunt altijd wat meer vocht (melk , water of als zelfs als nodig ook bloem aan toe voegen….
Laat de deeg 50/60 minuten rijzen op een warme plaats..
De deeg hoort na het rijzen
plakkerig te zijn..
Verhit het olie …
Bak de oliebollen 4 minuten ..
Maak je ze groter dan iets langer..
als je de ijsschep in de hete olie
doet, vorens je de deeg schept last deze makkelijker los ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.